Het instituut

Korte versie : in een notendop : waar staat Instituut Adagio voor ?

Mijn naam is Kathleen Hooge, zaakvoerder van Instituut Adagio, een instituut voor huidverbetering, huidverjonging en definitieve ontharing.

Ik heb mij gespecialiseerd als Skin Coach, waarbij ik de huidconditie van mijn klanten (samen) ga opbouwen tot een optimaal resultaat.

Hiervoor ga ik de huid steeds grondig onderzoeken, opbouwen, optimaliseren en onderhouden.

Ik vind het héél belangrijk om élke huid (of het nu een huid is met pigmentvlekken, couperose, overgevoeligheid, acné, littekens, eczeem, psoriasis, …) rustig en deskundig te begeleiden naar een hoger niveau, zodat deze kan stralen van gezondheid.

 

 

Lange versie, waar staat Instituut Adagio voor ? Hoe het begon en waar gaan we naartoe ?

Toen ik in 1989 afstudeerde als secretaresse, had ik nooit gedacht dat ik, jaren later, een eigen zaak op poten zou zetten…
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan…
Enkele jaren op kantoor in een klassieke secretariaatsjob, zorgden ervoor dat ik wist wat ik NIET meer wou.

In die tijd had ik al een heel gevoelige huid die ik goed verzorgde en dat zorgde er mee voor, dat ik interesse kreeg in de theorie achter de praktijk.
Zo gezegd, zo gedaan. Na 2 jaar studie, studeerde ik, cum laude, af als schoonheidsspecialiste met nog een hele rits specialisaties (oa visagie en aromatherapie). Kort daarna, in oktober 2000, opende ik mijn eigen zaak : Instituut Adagio.
Ik wist toen al dat ik niet het klassieke instituut wou worden, ik wou méér…ik wou oplossingen zoeken voor problemen.
Ieder jaar volgde ik verschillende specialisaties bij : sommigen verdwenen even snel als ze gekomen waren, anderen zijn blijvertjes geworden. Die vind je verder op de site.

En ik wou nóg meer.

Ik wou huidverbetering en huidverjonging op een gezonde, verantwoorde manier én met kwaliteitsproducten ! Operatie zoektocht startte. 2 jaar later bots ik op de producten van Dr. Baumann en toen wist ik het meteen !! Zij verdelen een uitgebreide lijn verzorgingsproducten zonder schadelijke of onnodige toevoegingen : goede producten voor elk budget. Kwaliteit voor een juiste prijs ! Er wordt héél veel aandacht besteed aan wat IN het product komt. Enkel de zuiverste ingrediënten komen in aanmerking, ingrediënten die allergieën kunnen uitlokken, worden steevast geweerd uit het gamma.


Op die manier bedien ik

  1. Klanten die gevoelig reageren op vele producten of huidklachten hebben… (acné, eczeem, couperose, rosacea, psoriasis, pigmentatieproblemen, allergieën, overbeharing,…)
  2. Klanten die géén huidklachten hebben. Die zijn eveneens tevreden omdat de producten de huid écht verzorgen en dat voel je meteen…
  3. De anti-aging klanten. Huidverslapping, rimpeltjes, zonbeschadiging, doffere teint, …alles kan aangepakt worden met de juiste apparatuur en de juiste thuisverzorging.

Sedert een 5-tal jaren ben ik mij verder gaan verdiepen in het verouderingsproces van de huid. Zo kan ik ondertussen een brede waaier aan huidverjongingstechnieken aanbieden zoals de hydrafacial gelaatsverzorging, LED-behandelingen, mesotherapie, elastinebehandeling, …

Sedert 2006 werk ik met het Energist VPL toestel voor definitieve ontharing en dit met zéér goede resultaten.

Voor de make-up van de huid heb ik gekozen voor het merk Jane Iredale. Dit merk volgt mijn filosofie helemaal en is samengesteld uit 100 % pure mineralen, zodat de poriën niet verstoppen. Make-up van Jane Iredale kalmeert én verzorgt de huid.

Ik volg nog steeds met bewondering de nieuwe trends inzake huidverjonging, maar blijf heel kritisch. Enkel apparatuur met medische garanties, de nodige certificaten en die resultaat geven komen in de zaak. De hypes passeren aan mij voorbij.

Voor het ogenblik ben ik bezig met studies dermatologie voor schoonheidsspecialisten, zodat ik huidproblemen en/of –ziektes nog sneller kan herkennen en eventueel mensen kan doorsturen naar dermatoloog of dokter.

Verder ben ik geabonneerd op verschillende vaktijdschriften en bezoek ik vele vakbeurzen.

Ziezo, hiermee weet u onze filosofie. In instituut Adagio bent u in veilige handen en bent u steeds zeker van de kwaliteit van de gebruikte producten en apparatuur. In dit instituut bent u geen nummer, maar wordt u steeds persoonlijk geadviseerd.


Ik hoop u binnenkort te mogen ontmoeten.

Tot dan.

Kathleen

 

Missie en visie

Missie

Met ‘Instituut Adagio’ kies ik bewust voor een aanpak gericht op huidverbetering, huidverjonging en definitieve ontharing.

Om mijn klanten deskundig te begeleiden naar een hoger niveau in hun huid heb ik mij gespecialiseerd als Skin Coach. Professioneel en eerlijk advies staat hierbij voor mij steeds op de eerste plaats. Samen met mijn klanten streef ik naar een optimaal resultaat dat we rustig opbouwen. Hiervoor ga ik de huid van mijn klanten steeds grondig onderzoeken, opbouwen, optimaliseren en onderhouden. Stap voor stap werken we samen aan een sterkere, meer weerbare huid.

Door de combinatie van high level technieken in het instituut en aangepaste huidverzorgingsproducten voor thuisgebruik, zorg ik er dag na dag vol passie voor dat elke huid straalt van gezondheid.

Visie

Instituut Adagio wil elke huid laten stralen van gezondheid.

Ik koos bewust voor onschadelijke producten zonder chemische toevoegingen die heel effectief werken op élke huidconditie. Een groot respect voor mens, dier en milieu staat hierbij voor mij steeds voorop.

Bij Instituut Adagio ga je stralend en met een goed gevoel naar buiten en krijg je als extraatje dat je je ecologische voetafdruk niet groter maakt.

Over ons: Kathleen Hooge

Kathleen deelt graag haar ervaring met een publiek. Mocht u of uw vereniging een spreker wensen, dan ben ik heel graag bereid uw leden meer te leren over huidverzorging, huidverjonging en de laatste technieken betreffende anti-aging.

Aan de hand van een powerpoint presentatie met informatieve dia’s en leuke wist-je-datjes, maak ik u wegwijs in de wereld van duizenden verzorgingsproducten, In anderhalf uur leg ik u uit hoe de huid in elkaar steekt, wat er gebeurt als onze huid veroudert en wat de oplossingen zijn om dit verouderingsproces af te remmen…Ik leer u wat de huid écht nodig heeft om in een optimale vitale toestand te verkeren.

Wat kunt u nog geloven ?
Wat is de waarheid ?
Wat betekent échte anti-aging ?
Wat is een goede investering om ‘mooi ouder’ te worden ?

Allemaal vragen die de revue passeren  : producten, ingrediënten, behandelingen in het instituut, plastische chirurgie, fillers, … met hun voor-en nadelen.
Kortom : een boeiend thema dat elke vrouw interessant zal vinden.

Meer info ? Neem contact op en ik vertel er u alles over.